dimecres, 29 de febrer del 2012

El llibre del mes de març

Adults:
Memòria d'uns ulls pintats. Lluis Llach, mite de la cançó catalana, s'estrena com a escriptor amb aquesta novel.la, acabada d'editar per l'editorial Empúries.  És una història d'amor ambientada a la Barceloneta a principis del segle passat. Molt emotiva, commovedora i recomanable.
Alumnes de més de 16 anys:
PQPI Connection.
El  seu autor, Lluís Miret, combina la docència amb la literatura i demostra que coneix molt bé el món dels estudiants. En aquest cas, els protagonistes són alumnes del PQPI d'electricitat d'un institut. La narració ens enganxa, entre d'altres coses,  per la trama i pel llenguatge tan proper a uns joves que han optat per estudis pràctics i fer-se un lloc a la societat.
Alumnes d'ESO:
La historia de Erika. Seguim amb el tema del mes anterior, l'Holocaust, perquè hem trobat un àlbum il.lustrat preciós, de l'editorial Kalandraka. Aquest llibre commemora l'aniversari de l'alliberament del camp de concentració d’Auschwitz. La història, il·lustrada esplendorosament, li va ser narrada a l'autora per la pròpia Erika. És un cant de vida i esperança davant l'horror.
Cliqueu per veure'n una adaptació!