dimecres, 5 de febrer del 2014

Alumnes contacontes



Amb l'optativa "Alumnes contacontes" oferim als alumnes de 3r d'ESO la possibilitat d'aprendre tot fent un servei a la comunitat. Els joves s'inicien en l'art d'explicar històries. Ells mateixos seleccionen prèviament,     amb l'ajut de les bibliotecàries de les biblioteques municipals, els contes més adients dirigits als més   menuts: nens i nenes de les escoles Bressol i d'Educació Infantil del'entorn. Primer treballen els contes i, després, se'ls preparen per anar a explicar-los.
I un dia arriba el Dia! Als grans els encanta l'experiència d'explicar contes i els petits els escolten amb les orelles ben parades!
Aquest curs hem portat a terme aquesta optativa durant el primer quadrimestre. Acabem de fer-ne la cloenda i la valoració ha estat molt positiva! 


Aquesta és una activitat del programa de foment de la lectura coordinada pel Pla lector del Bages sud i, a més a més, és un projecte d'aprenentatge servei que segueix les directrius del Centre Promotor APS que treballa per associar l'aprenentatge servei a la innovació i la qualitat educativa.