dilluns, 30 d’abril del 2012

El llibre del mes de maig


Professorat:
Darse a la lectura d'Ángel Gabilondo, catedràtic de Metafísica i ex ministre d'Educació, és una reflexió sobre els beneficis que ens aporta la lectura. Com molt bé diu l'autor: "La lectura és una manera de viure. Llegir ajuda a comprendre i comprendre és una arma de transformació. Aquesta és una clau de l'educació. A més, hi ha el gest d'immersió: Llançar-se a la lectura com qui es llança a l'aigua perquè de llegir se n'aprèn llegint, com de nedar se n'aprèn nedant".

Alumnes de més de 16 anys:
Inside Moebius (5 volums) del dibuixant francès Jean Giraud, conegut també com a Moebius. Una obra genial, a manera d'autobiografia, que ara, que en Moebius ens ha deixat, ens fa pensar en l'acomiadament de l'autor i en el balanç definitiu d'un artista magistral del còmic europeu.

Alumnes d'ESO:
El Hòbbit de J.R.R. Tolkien. Adaptació de la novel.la al còmic per Charles Dixon (guió) i pel que fa a la il.lustració per  David Wenzel. L'obra de Tolkien ha generat un seguit de vídeojocs i també ha arribat al cinema: a finals d'aquest any veurem la primera part de El Hòbbit dirigida per Peter Jackson qui també va dirigir la trilogia El señor de los anillos. La novel.la gràfica que recomanem és una fidel adaptació que pot servir per donar a conèixer l'obra de Tolkien a nous lectors.