dilluns, 5 de novembre del 2012

El llibre del mes de novembre

Aquest mes de novembre triem dues novel.les històriques que ens transporten a la ciutat de Barcelona en dues èpoques ben diferents: A la Barcelona del 1428, en el cas de "Serena" (recomanat als alumnes)  i a la Barcelona del 1714 a "Victus" (per als adults)


"Serena" de Dolors Garcia i Cornellà és una novel.la plena de valors com la solidaritat i la capacitat d'esforç i de treball. Serena, una noia adolescent que s'ha de fer càrrec de la seva família, n'és la protagonista i la seva història arrenca el dia de la Candelera a l'església de Santa Maria del Mar quan un terratrèmol sacseja la ciutat. 

"Victus" d'Albert Sánchez Piñol, és també una novel.la històrica que narra la guerra de Successió i els esdeveniments de 1714. Una obra escrita en castellà, l'autor de la qual, és un dels millors escriptors catalans, contemporanis, de projecció internacional. Segons Joan Josep Isern, crític literari, és un llibre "profund, atractiu i potent, que no passarà desapercebut i no pas per les possibles polèmiques que hagi pogut moure abans de l'aparició, sinó pels valors documentals i narratius que sens dubte atresora". Som al davant, doncs, d'una gran obra que, a més, és de molta actualitat pel context polític que estem vivint entorn del debat polític sobiranista i que està suscitant molt d'interès.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,
estava tan acostumada a l'altra que se'm fa difícil. Però està molt bé!!!