diumenge, 8 de setembre de 2013

El llibre del mes de Setembre

Adults:
Comencem el curs recomanant un llibre que ens parla del valor dels llibres:  "La bibliotecària d'Auschwitz" d'Antonio G. Iturbe. L'argument es basa en la història real d'una supervivent del camp de concentració nazi, Dita Dorachova, amb qui l'autor va contactar-hi per tal de documentar-se per escriure la novel.la.
El nucli del relat és el valor que tenen els llibres per a les nostres vides i ens ensenya i  ens convida a reflexionar-hi. La protagonista, una nena de 14 anys, arrisca la seva vida per salvar la màgia dels llibres. Vegeu-ne el booktrailer: aquí
Alumnes:
Wonder (de R.J.Palacio) és una novel.la que ha trasbalsat les escoles i les famílies americanes i que ara s'està escampant per tot el món. "Amazon" el va escollir el millor llibre de l'any. La filla d'en Pep Guardiola se'l va llegir a l'escola, a Nova York; li va agradar tant que l'hi va fer llegir a la mare, i la mare al Pep. En Jordi Basté ho va explicar a la ràdio... WONDER és una meravella". Aquest és un comentari extret de l'editorial La Campana. Nosaltres creiem que els alumnes de secundària l'haurien de llegir i és per això que l'hem triat per començar el curs!