diumenge, 30 de març del 2014

El llibre del mes d'Abril

Podríem dir que el mes d'abril és el mes del llibre. Els dies 2 i 23 d'abril són dates assenyalades a l'entorn del llibre a nivell internacional. Però tant de bo això no sigui excusa per comprar (i llegir) aquell llibre que ens crida l'atenció només en els dies que estem i que, tant de bo, la lectura ens acompanyi durant tot l'any.

Els llibres que hem escollit aquest mes són, per una banda, i per als adults, el Premi Sant Jordi 2013 que convoca Òmnium Cultural. Es tracta de Dies de frontera de Vicenç Pagès Jordà i de l'editorial Proa. Una novel.la que parla de la relació pares i fills, de la relació de parella, i d'una generació que encara és jove, però sense expectatives... En destaquem els capítols curts i un tipus de narrador ben especial que tot explicant la història ho fa de manera que frega amb un altre gènere: l'assaig.



I d'altra banda destaquem la novel.la juvenil 4171 de Francesc Miralles. L'estil senzill i fluïd de l'autor fa que les seves novel.les ofereixin una lectura molt entretinguda, la qual cosa aconsegueix també en aquesta obra acabada de publicar per l'editorial Cruïlla
En el cas de 4171 la narració va enrere en el temps. A qui no li agradaria fer un viatge al passat? I així ens explica retalls històrics, la situació de Catalunya l'any 1714, a través de protagonistes joves, elements que fan que aquesta novel.la de ciència-ficció sigui molt atractiva per als adolescents..