dilluns, 30 de novembre del 2015

Marató de TV3, el llibre i el CD

El diumenge 13 de desembre, i, com cada any per aquestes dates, es celebrarà la Marató de TV3 dedicada a les malaties greus. L'edició d'enguany està dedicada a la Diabetis i l'Obesitat.
Us en parlem per recordar-vos que la Marató arriba acompanyada d'un disc i un llibre que es posen a la venda. La recaptació que s’obté es destina a la financiació dels projectes de recerca sobre les malalties.

A nosaltres ens ha agradat molt la banda sonora del disc i,concretament, volem destacar-ne la primera cançó: Qualsevol nit pot sortir el sol. La cançó, d'en Jaume Sisa, ja és un clàssic i, en aquest cas, en Macaco n'interpreta una versió magnífica! La lletra conté un llistat de personatges de la literatura infantil i juvenil i la frase mítica: Oh, benvinguts, passeu, passeu... i que va inspirar el mural de la porta de la nostra biblioteca.


D'altra banda, aquest mes recomanem el Llibre de la Marató que conté un seguit de relats i imatges creats per diversos autors. Aquí volem destacar "Cabaret" el relat de Bel Olid, escriptora, traductora, professora de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona i presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Ës mare d'una exalumna del centre, la Bruna. Des d'aquí, Bel, la nostra admiració! I per a la Bruna, molts records!