divendres, 18 de desembre de 2015

IV Jornada Lecxit: Com acompanyem en la lectura a infants i joves?Aquest dissabte passat, 12 de desembre, se celebrava la IV trobada pedagògica del programa Lecxit amb el títol: Com acompanyem en la lectura a infants i joves i a la qual hi van assistir la Teresa i l'Esther en representació del nostre centre.

Elles ens van explicar que després de la benvinguda institucional, van gaudir d'una enriquidora conversa sobre joves i lectura. Mireia Manresa i Maria Teresa Verdaguer (ambdues professores d’ESO) van parlar dels beneficis que té la lectura i de la necessitat de crear estratègies per formar lectors: El més important és possiblement saber transmetre plaer per la lectura, preguntar als nostres joves què llegeixen i explicar-los què llegim nosaltres. Parlar-los de les emocions i dels sentiments que desperta la lectura.
D’altra banda, en la taula rodona en què van participar Mercè Maure (assessora LIC), Jordi Artigal (bibliotecari) i Paula Jarrín (llibretera) es va destacar la importància de la lectura en veu alta i de la necessitat que el docent llegeixi les lectures juvenils. També es va valorar la relació entre els instituts i les biblioteques municipals i la tasca que es fa des d’algunes llibreries que organitzen clubs de lectura.
Paral·lelament a la taula rodona es van realitzar tres tallers simultanis al voltant del foment de la lectura.
I com a cloenda, la conferència d'en Vicenç Villatoro sobre la lectura i la vida. Acabem amb una de les moltes frases de l'escriptor que ens van fer pensar: “Les ganes de viure conviden a llegir per viure més vides”
Una jornada, sens dubte, molt profitosa!