diumenge, 6 d’octubre del 2013

Ell llibre del mes d'Octubre



Alumnes:

"No està escrit a les estrelles" de John Green és la novel.la premiada en la darrera edició del "Protagonista Jove" en la categoria 15-16 anys del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Això vol dir que els adolescents l'han triat entre quatre títols que una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat per als nois  i noies d'aquesta edat.. 
Us en reproduïm la síntesi de l'editorial: "Tot i que la medicina ha aconseguit reduir el tumor i li ha regalat uns anys més de vida, la Hazel segueix sent una malalta terminal. El seu final sembla que ja està escrit. Però l'aparició d'Augustus Waters al grup de suport de nois amb càncer canvia radicalment la seva vida. La història està a punt de ser reescrita. Una novel·la sobre com aprofitar la vida al màxim, gaudir dels qui més estimes, estimar fins que no puguis més i, sobretot, viure". Un grup d'alumnes de l'institut ens l'han recomanat fervorosament. I el tenim al faristol de la biblioteca. Per tant, si encara no l'heu llegit, ara en teniu l'oportunitat!



Adults:

Blanca Busquets va guanyar el Premi Llibreter 2011 amb la seva novel.la: "La nevada del cucut", una bona història, o més ben dit, dues bones històries que es troben en el relat de dues dones de vides paral.lel.les en diferents èpoques. Una lectura que vaig conèixer i gaudir gràcies a les recomanacions d'una professora del centre.
Doncs bé, ara la mateixa autora ha publicat  "La casa del silenci". Torna a ser una novel.la, narrada de manera senzilla i tendra, plena d'emocions. I tornen a ser protagonistes les dones: "Dones valentes i sensibles, dones apassionades, dones que estimen els homes però que sobretot estimen la música". Trobareu el llibre al faristol de la sala del professorat.