dissabte, 12 d’octubre del 2013

Primera sessió de formació als voluntaris i voluntàries del programa LECXIT


El passat dia 10 va tenir lloc a la biblioteca del centre la primera sessió de formació inicial pels voluntaris i voluntàries del programa LECXIT.

LECXIT és un programa dissenyat per la Fundació Bofill amb l'objectiu d'incrementar l'èxit educatiu dels infants de primària a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

La clau està en treballar de forma lúdica gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn. Per això, i des del pla lector d'entorn en el qual hi participem activament, hem fet una crida entre els alumnes de batxillerat per tal de comptar amb voluntaris i voluntàries per portar a terme aquest projecte. I la resposta ha estat molt satisfactòria. Comptem amb voluntaris que amb moltes ganes acompanyaran la lectura dels alumnes de 4t de primària de les escoles de la nostra zona, el Bages sud.

La primera trobada de formació inicial ha girat sobre el paper del "mentor" en l'acompanyament lector. En aquesta trobada es va repartir al voluntariat els materials de lectura que es faran servir i es van treballar pautes per ajudar els nens i nenes a reforçar la comprensió lectora. 

Els materials adreçats al voluntariat són d'interès també i, molt especialment, per als docents. Per això us els presentem: estàn recollits en un dossier de fitxes amb estratègies, recursos i coneixements per reforçar les competències lectores dels infants i està coordinat per l'equip LECXIT, a qui volem agrair les facilitats i l'assessorament que ens ofereixen: