diumenge, 3 de març del 2013

El lllibre del mes de Març


Per als adults:
"Plans de futur" és l'últim premi Sant Jordi, una novel.la de Màrius Serra que explica una història basada en el matemàtic paraplègic i autodidacta Ferran Sunyer, que va aconseguir projecció internacional malgrat el franquisme d'aquella època. Les seves cosines, la Maria i l'Àngels Carbona, dedicaran les seves vides a cuidar-lo.
Els fets es desenvolupen entre el 1912 i el 1967. Les misèries del franquisme i les desgràcies de les famílies Sunyer i Carbona contrasten amb la vitalitat i l'actitud positiva del nucli familiar.
"És una novel.la plena d'esperança" diu el seu autor i també explica que el títol prové d'un vers d'una cançó dels Antònia Font: 'som a ses portes de l'infern per tu i tenc plans de futur'



Per als alumnes:
El diari "La Vanguardia" està oferint als lectors la col.lecció “Petites Històries de Catalunya” que consta de tretze números diferents i tots estan il.lustrats per la coneguda i entranyable Pilarín Bayés. 
Els llibres estan dedicats a la cultura catalana: artistes, tradicions, escriptors, història, llengua, territori...Cada diumenge els anem a buscar al quiosc. A més, en aquests moments, són un complement ideal per als nostres treballs sobre personatges il.lustres catalans que els alumnes estan elaborant tot seguint el nostre projecte LIC d'enguany. Ja ho sabeu, els podeu llegir i consultar a la biblioteca. De moment  ja tenim els dedicats a Antoni Gaudí, Salvador Dali, Joan Miró, Mercè Rodoreda i Pau Casals.