dilluns, 2 de juny de 2014

El llibre del mes de Juny


Xènia, tens un whatsapp de Gemma Pasqual i Escrivà, és un d'aquells llibres que agraden tant als joves i adolescents, i que, a més a més, estan molt ben escrits.
Aquesta és la sinopsi:
"Estàs pendent tota l'estona del mòbil? Aguantes la respiració fins que no reps una resposta? Prioritzes un missatge de WhatsApp a qualsevol altra cosa?
La Xènia ho fa. Mira la pantalla totalment hipnotitzada. L'aparell li indica que en Carles està en línia. Espera impacient perquè aparegui a la part superior de la pantalla el gerundi del verb escriure. Li sembla sentir les campanetes. De tant que ho desitja, les té ficades al cap. No està boja, és amor, un sentiment nou per a ella, que tan aviat li fa volar mil papallones a l'estómac com la turmenta. En la seva vida res no és el que sembla, però ella, que sempre es queixa del final de les pel·lícules, aquesta vegada, que és la protagonista, està ben decidida a triar el final… O potser ho faràs tu?"
L'hem triat perquè l'estiu ens suggereix potser lectures més desenfadades, i aquesta, encara que ho sigui, fa reflexionar els joves: les relacions entre ells estan gaire condicionades per les noves tecnologies? Què en penseu? En definitiva, una lectura estiuenca i de qualitat!
La mateixa autora ens la presenta:


I per als adults:
Eufòria de Xavier Bosch:
"Què se n'ha fet de Dani Santana? El periodista està enguixat de dalt a baix en un hospital després d'un intent d'assassinat. A la clínica, que és un món amb lleis pròpies, fa amistat amb el Gratu, un jugador de rugbi juvenil que ha quedat en cadira de rodes. El Gratu, pacient inquiet i hacker complsiu, arrossega el Santana a investigar certes pràctiques que han portat a la ruïna el nostre sistema sanitari. Mentrestant, arriba a Barcelona un dels homes més rics del món. L'empresari mexicàRoberto M. Faura, líder dela telefonia mòbil, negocia amb el govern la instal.lació del parc temàtic més gran d'Europa. Les protestes ciutadanes, l'intent de saltar-se la llei i les condicions del poder faran trontollar un projecte que sembla vital per reflotar l'economia del país. Però no tot és com diuen els diaris"
Un thriller periodístic que constitueix una denúncia amb majúscules als diferents poders de la nostra societat, i que està narrat de manera que et provoca un somriure permanent.
Us deixem amb les paraules de Jordi Évole sobre la novel.la: 
"Creo que a las farmacéuticas les entrará de todo menos "Eufòria" tras leer este libro de @xavierbosch": http://t.co/VGkG1qZOGw